Ingat kurus ingat Dr G!

Main Treatements

Apa itu Elipse ™ Gastric Balloon?

Belon khas ini mendorong penurunan berat badan dengan meningkatkan rasa kenyang (kenyang), melambatkan pengosongan gastrik dan mengurangkan jumlah makanan yang dimakan setiap masa. Ia memberikan "bulan madu dari kelaparan".

Bagaimana ia berfungsi?

Belon Elipse ™ hadir dalam bentuk kapsul. Tanpa memerlukan anestesia dan endoskopi, anda akan diminta menelan kapsul seperti tablet besar. Setelah tertelan, doktor memastikan ia berada di tempatnya menggunakan sinar-X dan mengisi balon dengan garam melalui kateter. Belon Gastrik Elipse dilekatkan dengan injap setelah kateter ditarik.

Berapa lamakah program ini berlangsung?

Belon Elipse ™ kekal di perut anda selama 4 bulan. Selepas itu, garam berasid di dalam belon merosot injap, sehingga salin keluar dengan tidak berbahaya. Belon yang mengempis kemudiannya dikeluarkan secara semula jadi dari badan.

Selama 4 bulan perjalanan ini, kami menyesuaikan program untuk membantu anda mencapai hasil terbaik yang sesuai dengan gaya hidup, anggaran dan sasaran penurunan berat badan anda.

Berapa banyak berat badan yang boleh saya jangkakan?

Selepas kira-kira 4 bulan, anda mungkin akan menurunkan berat badan rata-rata 10 hingga 15 kilogram, atau sekitar 10% hingga 15% berat badan anda. Penurunan berat badan dapat dikekalkan pada 12 bulan susulan, atau lebih lama lagi jika anda menjalani gaya hidup sihat.

HARGA: RM15,000 - RM16,000

Pertanyaan

Sleeve gastrectomy

Gastrektomi lengan, juga disebut gastrektomi lengan menegak, adalah prosedur penurunan berat badan pembedahan. Prosedur ini biasanya dilakukan secara laparoskopi, yang melibatkan memasukkan instrumen kecil melalui beberapa sayatan kecil di bahagian atas perut. Semasa gastrektomi lengan, sekitar 80% perut dikeluarkan, meninggalkan perut berbentuk tiub mengenai ukuran dan bentuk pisang.

Mengehadkan saiz perut anda mengehadkan jumlah makanan yang dapat anda makan. Di samping itu, prosedur mendorong perubahan hormon yang membantu mengurangkan berat badan. Perubahan hormon yang sama ini juga membantu melegakan keadaan yang berkaitan dengan kelebihan berat badan, seperti tekanan darah tinggi atau penyakit jantung.

Mengapa ia dilakukan?

Gastrektomi lengan dilakukan untuk membantu anda menurunkan berat badan berlebihan dan mengurangkan risiko masalah kesihatan berkaitan dengan berat badan yang berpotensi mengancam nyawa, termasuk:

  • Penyakit jantung
  • Tekanan darah tinggi
  • Kolesterol tinggi
  • Apnea tidur yang menghalang
  • Diabetes jenis 2
  • Kanser
  • Kemandulan

Gastrektomi lengan biasanya dilakukan hanya setelah anda berusaha menurunkan berat badan dengan memperbaiki diet dan tabiat bersenam.

Secara amnya, pembedahan gastrektomi lengan boleh menjadi pilihan bagi anda sekiranya:

  • Indeks jisim badan anda (BMI) adalah 40 atau lebih tinggi (kegemukan yang melampau).
  • BMI anda adalah 35 hingga 39.9 (kegemukan), dan anda mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan berat badan, seperti diabetes jenis 2, tekanan darah tinggi atau apnea tidur yang teruk. Dalam beberapa kes, anda mungkin memenuhi syarat untuk jenis pembedahan penurunan berat badan tertentu jika BMI anda adalah 30 hingga 34 dan anda mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan berat badan.

HARGA: RM28,000 - RM30,000

Pertanyaan

PROMOTION!

JOM JOIN PROGRAM RAMPING RAYA bersama DR G

Boleh dapat duit raya tauu!